Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi
Güllaç Tarifi
Güllaç tarifi Radikal Yemek Tarifleri ile sizlerle! Güllaç tarifinden sonra diğer tariflere de göz gezdirmenizi öneririz
Haber: Müjgan Güldoğdu / Arşivi

Ramazan sofralarını süsleyen ve osmanlı sultanlarının her zaman tercih ettiği  geleneksel bir sütlü  tatlımız olan güllaç yapılışı itibariyle oldukca kolaydır. Misafirlerimize ve çocuklarımıza iftarda servis yapabileceğimiz  özellikle dondurmayla yaz günlerine yakışan güllaç soğuk  tatlılardandır

Güllaç malzemeleri

  • 8 veya 9 tane güllaç  bunu marketlerden hazır olarak temin edebilirsiniz
  • 5 bardak süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Dövülmüş ceviz
  • Mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz, nar serpiştirebilirsiniz

Yapılışı

  • Sütümüzü şekerle birlikte ılık hale getiriyoruz
  • Yaprak güllaçların yapraklarından bir tanesini tepsimize yerleştiriyoruz
  • Eger tepsimiz kücükse kenarlarından kırıp üst üste koyabilirsiniz
  • Ilık sütümüzü güllaca yedirerek döküyoruz
  • Aralarına cevizleri serpiştiriyoruz , bu islemi güllaç yapraklarının tamamı bitinceye kadar tekrarlıyoruz
  • En üstüne gene ceviz ve mevsim meyvelerini ince ince doğrayıp süslüyoruz
  • Dondurma ile servis yapıyoruz veya tercihe kalmış kaymakta olabilir afiyet olsun

www.superanne.org


    ETİKETLER:

    Ramazan

    ,

    zaman