Havuç Tatlısı

Havuç Tatlısı
Havuç Tatlısı
Havuç Tatlısı tarifi Radikal Yemek Tarifleri ile sizlerle! Havuç Tatlısı tarifinden sonra diğer tariflere de göz gezdirmenizi öneririz
Haber: Müjgan Güldoğdu / Arşivi

Havuc tatlisi malzemeleri

  • 1 kilo havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 1 limon suyu
  • 2 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 paket hindistan cevizi

Havuç tatlısı tarifi

  • Havucları rendeleyip bir tencerede pişinceye kadar kavuruyoruz
  • Sonra şekerini ilave ediyoruz, sulanıp suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz
  • İçine ezdiğimiz bisküvileri katıyoruz pişirmeye devam ediyoruz
  • Findığı da atıp karıştırıyoruz fındıktan süslemek için  bir miktar ayirabilirsiniz
  •  Sıcak durumdayken tepsiye döküyoruz
  • Düz bir kasik yardımıyla düzeltiyoruz
  • Üzerine hindistan cevizini serpiyoruz ve  fındıkla süslüyoruz
  • Soğuduktan sonra kesip servis yapıyoruz

Not : limonu havucu kavururken dökelim

www.superanne.org


    ETİKETLER:

    Hindistan

    ,

    sıcak