Kayseri Mantısı

Kayseri Mantısı
Kayseri Mantısı
Kayseri Mantısı tarifi Radikal Yemek Tarifleri ile sizlerle! Kayseri Mantısı tarifinden sonra diğer tariflere de göz gezdirmenizi öneririz
Haber: Müjgan Güldoğdu / Arşivi

Bugün sizlere yapımı zor ama yemesi bir o kadar lezzetli olan bizim mutfağımıza has kayseri mantısı tarifi vermek istiyorum

Kayseri mantısı malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 3 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ilık su

 İç malzemeleri

  • 300 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • maydonoz ve karabiber

Sosu için malzeme

  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık domates salçası

Kayseri mantısı tarifi

  • Önce geniş bir kapta, evde herkesin vardır ufak leğen işimizi kolaylaştırır, içerisine unumuzu eliyoruz
  • Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı kırıyoruz
  • Tuzunu da katıp yavaş yavaş ılık suyu az az dökerek kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz
  • hamurumuzu iki veya uc parcaya ayirip oklava yardimi ile aciyoruz actigimiz hanurlari kare kare kesiyoruz
  • İçine  doldurmak için hazırladığımız harcı küçük parçalar dolduruyoruz, bu nohut büyüklüğü kadar olacak
  • Sonra dört bir tarafını birleştirip sıkıştırıyoruz
  • Harcını hazırlarken kıyma çiğ olacak, soğanı ince ince rendelenmiş ve maydonoz ve karabiber, tuzunu da katıp kıymayı yoğuruyoruz
  • Kıyma çiğ olduğundan macun gibi olur içinden taşmaz
  • Kare kare kestiğimiz hamurların doldurma işi bitince kaynamış suya biraz sıvı yağ döküp pişirmeye başlıyoruz
  • Kayseri mantısının pisirme suresi 15 dakikadır. Hamurlar  suya çökmeye başladığı zaman pişmiş demektir
  • Sosu icin hazırladığımız tereyağını tava da ısıtıp salçasını hazrlıyoruz, biraz da pul biber ile lezzet veriyoruz
  • Kayseri mantısını sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapiyoruz
  • Servis yaparken süzekte süzdüğümüz mantıyı önce tabağa koyuyoruz
  • İkinci aşama, yoğurdunu döküyoruz, en son sosunu döküp süslüyoruz ve kayseri mantısını afiyetle yiyoruz, kolay gelsin hanımlar…


    ETİKETLER:

    Bugün

    ,

    zaman

    ,

    gusto