Kepekli Fındık Ekmeği Tarifi

Kepekli Fındık Ekmeği Tarifi
Kepekli Fındık Ekmeği Tarifi
Evde yapılan ekmek çeşitlerinin bilinirliği günden güne artmakta...
Haber: Müjgan Güldoğdu / Arşivi

Hazırdan öte evde bir şeyler oluşturmanın güzelliği ve keyfi hemen her kadının mutfaktaki dünyasında bilinir. Yaygın olmasa dahi evde ekmek yapmak da bir o kadar keyifli ve güzeldir. Evde yapılan ekmek çeşitlerinin de günden güne bilinirliği artmakta diyebiliriz. Evde ekmek yapmanın diğer mutfağımızdan çıkan yemekler ve lezzetler gibi onlarla ortak özelliği ne hazırladığımızı ve içerisine ne koyduğumuzu hangi şartlarda oluşturduğumuzu biliyor olmamız ki bundan dolayı da içimiz rahat. Üstelik yaptığımız sırada eve yayılan koku da bir ayrı güzel.
Çeşit çeşit ekmekler yapmak da mümkün. İnanın çok zor değil. Gözünüzde hiç büyümesin. Biraz vakit ayırıp ve özenip oldukça lezzetli ve farklı ürünler ortaya koyabilirsiniz. Tepsi ekmeği de etrafınızdakileri hem sağlığa faydası hem de kokusu ve lezzetiyle büyüleyecektir. Nasıl yapılacağı konusunda da ben size yardımcı olacağım. Siz bakın bakalım elinizin altında neler var neler yok ihtiyaç listesinden. Eksiklerinizi tedarik edin sonrasında koyulun kendi ekmeğinizi kendiniz oluşturmaya. Hadi bakalım öyleyse;

Kepekli Fındık Ekmeği Hazırlamak İçin Gerekli Olan Malzemeler Neler?
• 3 tatlı kaşığı kuru maya
• 2 su bardağı un
• 3 su bardağı kepekli un
• 1 su bardağı dövülmüş fındık
• 1 su bardağı ceviz
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 çay kaşığı kadar da tuz


Kepekli Fındık Ekmeği Nasıl Hazırlanır?
• Kepekli fındık ekmeği hazırlamak için öncelikli olarak orta ebatlarda bir kap seçiyoruz ve içerisinde kuru mayamızı, unumuzu ve kepekli unumuzu karıştırıyoruz. Sonrasında bir bardak ılık su, tuz, yoğurt ve sıvıyağ ekliyoruz.
• Ardından da yoğurmaya koyuluyoruz ve yumuşak bir hamur tutturana dek sürdürüyoruz. Ardından da dövülmüş fındık ve cevizin yarısını da hamura ekleyip tekrardan yoğurma işlemine devam ediyoruz.
• Kabarması için de 20 dakika kadar bekletiyoruz. Sonrasında da iki adet uzun kek kalıbını yağlayıp hamuru bu kalıplara koyuyoruz.
• Bu işlemlerden sonra da hamurun üstünü derinlemesine kesiyoruz ve kalan cevizimizi bu kestiğimiz kısımlara yerleştiriyoruz.
• Ardından da sıvıyağı fırça yardımıyla hamurun üzerine sürüp kalıp içerisinde 20 dakika kadar bekletiyoruz.
• Son olarak da 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 30 – 35 dk. kadar pişmeye bırakıyoruz. Servise hazır olduğunda dilediğimiz şekilde dilimleyip servis ediyoruz. İşte bu kadar!
Şimdiden hazırlamaya niyetlenenlere kolay gelsin ve afiyet olsun!

Kaynak: Süperanne


    ETİKETLER:

    Yemek

    ,

    Çay

    ,

    kaynak

    ,

    ekmek

    ,

    koku