Kuru Fasulye

Kuru Fasulye
Kuru Fasulye
Kuru Fasulye tarifi Radikal Yemek Tarifleri ile sizlerle! Kuru Fasulye tarifinden sonra diğer tariflere de göz gezdirmenizi öneririz
Haber: Müjgan Güldoğdu / Arşivi

Kuru fasulye, yapmayı en sevdiğim yemeklerin başında gelir. Hatta en güzel yaptığım yemek diyebilirim.

malzemeleri

  • 500 gr fasulye
  • 1 cay bardağı sıvı yağ
  • Varsa kemikli veya 250 gr kuşbaşı et
  • 2 tane sogan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı

  • Fasulyeleri aksamdan sıcak suyla ıslatın
  • Islanmış fasulyeleri bir kaç kere yıkayın, böylece gazi kalmaz, daha sonra  tencereye koyun,
  • Yine sıcak suyla 1 saat yumuşayıp sarı suyu çıkıncaya kadar kaynatın,
  • Kaynatıp yumuşayan fasulyemiz biraz tencerede dinlene dursun başka bir tencereye sıvı yağı dökün,
  • Önce eti güzelce kavurun
  • Soğanı doğrayın onu da etle birlikte 5 dakika kadar karıştırın,
  • Salca, baharat ve tuz koyun, yıkayıp süzdüğümüz fasulyeleri de dökün,
  • Sıcak su ekleyin, kaynamaya bırakın, fasulyeler iyice yumuşayınca pişmiş ve kuru fasulyemiz hazır demektir. afiyet olsun..


    ETİKETLER:

    Yemek

    ,

    sıcak