Mantarlı karnıyarık tarifi

Mantarlı karnıyarık tarifi
Mantarlı karnıyarık tarifi
Mantarlı karnıyarık tarifi Radikal Yemek Tarifleri ile sizlerle! Mantarlı karnıyarık tarifinden sonra diğer tariflere de göz gezdirmenizi öneririz
Haber: Müjgan Güldoğdu / Arşivi

Mantarlı Karnıyarık İçin Gerekli Malzemeler:

  • 6 adet kemer patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet sivribiber
  • 6-7 adet mantar
  • Tuz, karabiber
  • sıvıyağ
  • Maydanoz

Mantarlı Karnıyarığın Hazırlanışı:

  • Patlıcanları közlüyoruz. Közlediğimiz patlıcanları parçalamadan soyuyoruz. Patlıcanları cam fırın kabına dizip ortalarını yarıp, kaşıkla içini düzeltiyoruz.
  • İç harcını hazırlamak için, bir tavaya sıvıyağ gezdirip, soğanları ve sarımsakları incecik doğrayıp kavuruyoruz. Soğanlar ve sarımsaklar kavrulduktan sonra sırayla doğradığımız sivribiberleri, mantarları ilave edip soteliyoruz.
  • Malzemelerin sotelenme işlemi bittikten sonra küp küp doğranan domatesleri de ekleyip harcı pişiriyoruz. Tuzu ve karabiberi de eklediğimiz harcın altını kapatıyoruz. İnce ince kıyılan maydanozları da harca katıyoruz.
  • Hazırladığımız harcı karınları yarılan, içleri düzeltilen patlıcanların içine paylaştırarak koyuyoruz. Hazır olan karnıyarıkları üzerine ayırdığımız biberden ve domatesten birer dilim koyup önceden ısıtılan 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

http://www.superanne.org/mantarli-karniyarik-tarifi


    ETİKETLER:

    Karnıyarık