Narlı Bulgur Salatası Tarifi

Narlı Bulgur Salatası Tarifi
Narlı Bulgur Salatası Tarifi
Narın var olan faydalarını çok iyi bilen biri olarak yaptığım her salatanın içerisine 5-6 tane nar tanesi mutlaka koyarım
Haber: Müjgan Güldoğdu / Arşivi

Geçen gün arkadaşa 5 çayına gittiğimizde yediğim narlı bulgur salatası görünüşü ile olduğu kadar lezzeti ile de beni çok etkiledi. Bol malzeme çeşidinin bulunduğu salata içerisinde yer alan malzemeleri değiştirebilir ve isteğinize göre yeni malzemeler ekleyebilirsiniz. Salata yaparken bulguru yumuşatma işlemi oldukça önemli. Bulgurunuz yeterince yumuşamaz ise salatanız yeterince lezzetli olmaz, bundan dolayı öncelikle bulgurunuzu tam anlamıyla yumuşatmanız önemli. Kısıra benzeyen tarife en özel lezzeti katan malzeme ise nar. Nar ekşisi, limon gibi ekşi malzemeler ve nar gibi tatlı meyveler ile harmanlanan salata damağınızda çok farklı lezzetleri buluşturuyor. Bu farklı lezzeti deneyebilmek için, hemen tarifi uygulayın bence

Narlı Bulgur Salatası Tarifi
• 4 çay bardağı ince bulgur
• 6 çay bardağı sıcak su
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 2 tane bütün bir limon suyu
• 9 adet taze soğan
• 1 demet maydanoz
• 2 adet orta boy nar
• Yarım su bardağı zeytinyağı
• 5 adet salatalık
• 2 çay bardağı ceviz ( iri dövülmüş şekilde olacak)
• 2 çorba kaşığı nar ekşisi
• Tuz
• Karabiber
• Pul biber
Kırmızı toz biber
• 1 şeker kaşığı salça

Narlı Bulgur Salatası Hazırlanışı;
• 4 çay bardağı ince bulgur bol su ile yıkanır. Daha sonra yumuşaması için derin bir kaba konur ve üzerine 6 çay bardağı kaynar su ilave edilir. Üzeri kapatılarak kenarda suyu çekinceye kadar bekletilir.
• 9 adet taze soğanın kabukları soyulur ve bol su ile yıkanır, aynı şekilde 1 demet maydanozda bol su ile yıkandıktan sonra taze soğanlar ve maydanozlar ince ince kıyılır. 5 adet salatalığın kabukları tamamen soyulur ve kuşbaşı olacak şekilde küçük küçük doğranır.
• Daha sonra sıvı yağ salça ile biraz kavrulur ve tamamen suyunu çekmiş olan bulgurların üzerine dökülür. İnce ince kıyılmış olan taze soğan, maydanoz, salatalık ve cevizde eklendikten sonra, limon suyu, nar ekşisi ve baharatları konularak iyice karıştırılır. Son olarak üzerine nar taneleri eklenir. 
Afiyet Olsun…

Kaynak: Süperanne


    ETİKETLER:

    Yemek

    ,

    Çay

    ,

    Kırmızı

    ,

    kaynak

    ,

    sıcak