Sarma Kadayıf Tarifi

Sarma Kadayıf Tarifi
Sarma Kadayıf Tarifi
Sarma Kadayıf tarifi Radikal Yemek Tarifleri ile sizlerle! Sarma Kadayıf tarifinden sonra diğer tariflere de göz gezdirmenizi öneririz
Haber: Müjgan Güldoğdu / Arşivi

Geçen gün yengemler bize gelecekti, malum bizim evin misafirleri hiç bitmez. Annemle birlikte yemek hazırlamaya başladık tabi. Börekler, çörekler her şey hazır. Ev mis gibi börek kokuyor. Tatlı olarak ne yapsak diye düşünürken annemin aklına sarma kadayıf geldi. Evde yapması zor olur, yetiştiremeyiz desem de, dediğim dedik sevgili anneciğim sen git malzemeleri al gel dedi. Koştura koştura markete gittim, tek tek malzemeleri aldım geldim eve. İnanır mısınız uzun sürer dediğim o kadayıf sarması yarım saat içinde hazır hale geldi. Hem çok pratik bir şekilde hazırladık, hem de çok lezzetli oldu. Akşam yengemlerin yüzünde oluşan ifade ile de eserimizle gurur duyduk! Hemen malzemeleri ve yapılışını sizlerle de paylaşmak istedim.

 

Malzemeler: 

  • Bir paket taze kadayıf

  • 1.5 su bardağı ceviz içi (isteğe göre arttırılıp azaltılabilir)

  • Bir su bardağı tereyağı

  • 5-6 çorba kaşığı sıvı yağ

 

Şerbeti İçin: 

  • 4-5 bardak su

  • 4 çay bardağı şeker

  • Çok az limon suyu

 

Hazırlanışı: 

  • Öncelikle dolapta soğuttuğumuz kadayıfı 7-8 parçaya ayırıyoruz. Her parçayı yuvarlak bir biçimde açıyoruz. İçlerine ceviz içinden bolca serpiştiriyoruz. Başka bir tarafta ise geniş bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlıyoruz.
  • Kadayıflarımızı rulo şeklinde düzgün bir biçimde sarıyoruz. Açılmaması için ise eklenti yerlerini alta getirerek tepsiye tek tek diziyoruz. Tepsiye dizdikten sonra bir tarafta tereyağını, küçük bir tavada eritiyoruz.
  • Eriyen tereyağını her sarma kadayıfın üzerine eşit şekilde gezdiriyoruz. Şerbeti için ise şeker ile suyu bir kapta iyice karıştırıyoruz, ocağın üzerine kaynaması için bırakıyoruz.
  • Şerbet kaynarken bir çorba kaşığı kadar tereyağını şerbetin içerisine ilave ediyor ve limon suyunu da ekliyoruz. Bir iki tık kaynadıktan sonra ocaktan alarak fırından yeni çıkmış sarma kadayıflarımızın üzerine güzelce döküyoruz. Kadayıflar şerbeti çekerek yumuşadıktan sonra üzerlerine ceviz içlerini ilave ederek servis ediyoruz. Afiyet olsun!

http://www.superanne.org/sarma-kadayif-tarifi


    ETİKETLER:

    Yemek

    ,

    Akşam

    ,

    Çay

    ,

    Pratik