Sütlü Kadayıf Tarifi

Sütlü Kadayıf Tarifi
Sütlü Kadayıf Tarifi
Sütlü Kadayıf tarifi Radikal Yemek Tarifleri ile sizlerle! Sütlü Kadayıf tarifinden sonra diğer tariflere de göz gezdirmenizi öneririz
Haber: Müjgan Güldoğdu / Arşivi

Canım her tatlı çektiğinde muhakkak ki evde hemen tatlı yapımına başlarım. Şerbetli tatlıları daha çok sevsem de içeriğindeki malzemelerin yüksek kalorili olmasından dolayı sütlü tatlıları tercih etmek zorunda kalıyorum. Tatlılar arasında en çok sevdiğim kadayıfı şerbetli olmasından dolayı çok tüketemiyordum. Geçenlerde bir arkadaşım bana oturmaya gelirken elinde kendi elleri ile yaptığı bir tatlı tepsisiyle geldi. Şekli kadayıfa benzese de bir farklılık olduğunu tahmin etmiştim. Tatlıları yemeye başladık ve son derece hafif olan bu kadayıfın sütlü olduğunu öğrendim. Ev sevdiğim tatlının süt ile de yapıldığını öğrenince hemen tarifini aldım ve bende yaptım. Oldukça başarılı olan bu tarifi sizlerle de paylaşmak istedim.

 

Malzemeler

  • 500 gram kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı süt
  • 4 su bardağı şeker

Hazırlanışı

  • Isıya dayanıklı olan fırın tepsinizi ya da borcamınızı biraz tereyağı ile yağlayın. Marketten aldığınız kadayıflarıtepsinize koymadan önce tel tel olacak şekilde ayırın.
  • Daha sonra ayırdığınız kadayıfları tepsinize yerleştirin. Tereyağını eritmeden parçalar halinde tepside olan kadayıfın üzerine koyun ve fırınınızı 170 derecede ısınmış olarak tepsinizi koyun.
  • Tatlınız fırında pişerken bir yandan da şerbetini hazırlayın. Bu tatlının şerbetinde su yerine süt kullanıyoruz. Sütü ve şekeri bir tencere içerisinde kaynayana kadar karıştırın ve şekerin süt içerisinde eridiğine emin olun.
  • Kaynamış olan sütlü şerbetinizi soğumaya bırakın. Pişen tatlınızı fırından çıkarın ve soğuyan şerbetinizi üzerine dökün. Şerbetin çekmesini bekleyin ve daha sonra üzerine isteğinize göre ister dövülmüş fındık içi ya da ceviz içinden biri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Denediğinize pişman etmeyecek olan bu tatlıyı umarım siz de beğenirsiniz. Afiyet olsun

 

Pilav Tarifi 

 

 


    ETİKETLER:

    Yemek

    ,

    derece