scorecardresearch.com

Balkabaklı tart

Balkabaklı tart
Kış aylarında yoğun rağbet gören, pek çok hastalığa da iyi gelen ürünlerden bal kabağı siz lezzet ustaları ile birlikte tatlandıkça tatlanıyor...

6 Kişilik

Malzemeler

Tart hamuru için: 

* 2 su bardağı un
* 125 gr tereyağı
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çay bardağı pudra şekeri 

Kreması için: 
* 1 su bardağı süt
* 350 gr balkabağı
* Yarım çay kaşığı tuz
* 3 yemek kaşığı su
* 1 çay kaşığı hindistan cevizi
* 3 adet yumurta
* 1 çay kaşığı tarçın
* 12 gr jelatin
* 6 yemek kaşığı pudra şekeri
* 12 yemek kaşığı toz şeker


Balkabağının kabuklarını soyun, küçük parçalar halinde doğrayıp tuzda suda yarım saat haşlayın.
Tart hamuru için un ve soğuk tereyağını ekmek kırıntısı haline gelene kadar karıştırın, ardından pudra şekeri ve yumurta sarısı ekleyip iyice yoğurun. Hamuru top haline getirip buzdolabında yarım saat bekletin.
Soğuyan hamuru merdane yardımıyla açıp yağlayıp unladığınız tart kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
Ateşe dayanıklı bir kasenin içine haşlanan balkabağını, toz şekeri, tuzu, tarçını, hindistan cevizini, sütü, suyu, jelatin ve yumurta sarılarını koyun.
Kaseyi, kaynamış su dolu bir kaba oturtun ve karışımı sık sık karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Ardından bir kenara alıp soğumasını bekleyin.
Ayrı bir yerde yumurta beyazları köpürene kadar çırpın, daha sonra içine pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın.
Pudra şekerli karışımı soğuyan diğer karışıma ekleyip krema haline gelene kadar iyice karıştırın ve tart hamurun içine yayın .
Tart iyice soğuduktan sonra servis yapın.

http://www.tatbilir.com


ETİKETLER:

Hindistan

,

haber

,

Yemek

,

Yayın

,

Çay

,

ekmek

,

dolu

http://www.radikal.com.tr/107516510751650

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yazılmamış.