scorecardresearch.com

Beyaz köpük eşliğinde kerebiç tatlısı

Beyaz köpük eşliğinde kerebiç tatlısı
26/07/2011 11:35
İçi fıstık dolu olan Kerebiç, Mersin ve Antakya'da akla gelen ilk yöresel lezzet.

Malzemeler:
çöven kreması için: 2 adet çöven otu
5 su bardağı pudra şekeri
kurabiye için: 1 cay bardağı sıvıyağ
100 gr. erimiş ılık margarin
1 cay bardağı pudraşekeri
2 yumurta
yarım cay bardağı irmik (eklemeyebilirsiniz)
aldığı kadar un
içine: toz antep fıstıgı vb.

Hazırlanışı: Çöven otunu yıkayıp tencereye alın. 4 bardak su ilave edin. Bir gece suda bekletin. Sabah çöven otunu 2 saat kaynatın suyu azalırsa kaynarken 1,5 su bardağı su ilave edin. Kaynayan çöven otunu süzün. Sıcakken şekerini ekleyin, karıştırarak eritin. Biraz ılıtın. Mikser ile köpük olana kadar çırpın, kıvamı koyulaşınca olmuş damaktır. ( 1 saat çırpın mikseri arada dinlendirin). Kurabiye için, yumurta, seker ve yağı iyice karıştırın. İrmik ilave edin. Aldığı kadar un ile yumuşak hamur yapın. Hamuru cevizden büyük parçalara alın, içli köfte gibi elle çukur yapın. İçine antep fıstığını doldurun ve kapatın tepsiye dizin. Önceden ısınmış 185 derece fırında pişirin. Servis tabağına alın, üzerine çöven sosunu dökün tarçın serperek servis edin.

ETİKETLER:

haber

,

Sabah

,

Gece

,

su

,

derece

http://www.radikal.com.tr/105769110576910

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yazılmamış.