Isırmalık börek

Isırmalık börek
Isırmalık börek
Isırgan otunun faydalarını malum herkes bilir. Peki ondan börek yapıp tüketirsek nasıl bir lezzetle karşılaşırız?

Malzemeler
250 gr ıspanak
250 gr ısırgan otu
1 demet taze soğan
2 yumurta,
2 su bardağı un, 
tuz, 
bir çay kaşığı şeker ve su

Hazırlanışı
Ispanak, ısırgan otu ve yeşil soğan yıkandıktan sonra ince ince kıyılır, yumurta, un, tuz, şeker ve un suyla çırpılarak kek hamuru gibi sıvı bir hamur elde edilir. Yağlanmış tepsiye hamurun yarısı çok ince olacak şekilde dağıtılır, ıspanak, ısırgan otu ve soğanlara 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz ilave edilip karıştırdıktan sonra hamurun üzerine tamamı serpilir. Kalan hamur kaşık yardımı ile otların üzerinde çizikler halinde gezdirilir, sıvı yağ yine kaşık yardımı ile üzerine gezdirilip önceden ısınmış yüksek derece fırında 25–30 dakika Pişirilir. 

Not: Zeytinyağı kullanılırsa daha lezzetli olur.


    ETİKETLER:

    Yemek

    ,

    Çay

    ,

    derece