Laz baklavası

Laz baklavası
Laz baklavası
Zahmetli bir tarif olduğundan düğünden düğüne yapılırmış. Ama o kadar lezzetliymiş ki herkes bir kere yemeliymiş...

Laz Böreği

Malzemeler
•14 yaprak yufka
•150 gram tereyağı 

Muhallebisi için:

•4 adet yumurta sarısı
•7 su bardağı süt
•1,5 su bardağı tozşeker
•4 çorba kaşığı nişasta
•4 çorba kaşığı pirinç unu
•Su
•1 tutam tuz ve karabiber 


Şerbeti için:

•1,5 bardak tozşeker
•1 su bardağı su 

Hazırlanışı
İlk olarak böreğin muhallebisi hazırlanır. Bunun için; 7 su bardağı süt tencereye alınır, üzerine 1,5 su bardağı şeker alınır kaynamaya bırakılır. Bu arada yufkaların ara katları için tereyağı eritilir.
Diğer taraftan 1,5 su baradğı tozşeker ve 1 su bardağı su ile şerbet hazırlanır. 14 adet yufkanın yarısı tepsiye her katı yağlanarak dizilir. Yufkların yarısı yağlanınca muhallebi için bir kapta 4 yumurta sarısı, nişasta, pirinç unu, bir tutam tuz ve karabiber karıştırılarak sübyesi hazırlaınır.
Hazırlanan sübye kaynayan süte eklenir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Muhallebin ilk sıcaklığı çıkınca yufkaların üzerine dökülür. Kalan yufklar da diğer yarısı gibi her katı yağlanarak dizilir.
Üzerine kalan yağ dökülür ve iri kareler halinde kesilir. 180 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir. Laz böreği pişince fırından çıkarılır. Şerbetinin soğuk olmasına dikkat edilerek şerbeti verilir.
Üstü çıtır ortası muhallebili nefis bir tatlı.. Hazır baklava yufkası ile yapılan bu tatlı sadece yarım saatte hazırlanıyor. Mutlaka deneyin... 


http://www.e-oktayusta.com/


    ETİKETLER:

    laz