Radikal
Blog
Kitap
Galeri
WEBTV
Radikal
TÜRKİYE
EKONOMİ
DÜNYA
SPOR
HAYAT
YAZARLAR
RADİKALİST
OTOMOTİV
KÜLTÜR SANAT
GUSTO
ÖZEL
Yerel Haberler
POLİTİKA
TEKNOLOJİ
GEEK
SİNEMA
YEMEK TARİFLERİ
ÇEVRE
SAĞLIK
YENİ SÖZ
TV REHBERİ
ASTROLOJİ
EMLAK
İK
Yol-yöntem
Yeni Söz
-
17.03.2016
Hepimiz büyük bir karanlığın içinde yürümeye çabalıyoruz. Geçtiğimiz her yerde çığlık sesleri yükseliyor. Biraz uzak, biraz yakın.
Kimler konut alabiliyor?
Yeni Söz
-
10.03.2016
Bugün Türkiye'de, yasal zorunluluk olan minimum yüzde 25 peşinatı biriktirmiş olmak kaydıyla, ortalama bir büyüklüğe ve ortalama bir değere sahip bir konutu, krediyle de olsa satın almak ve kredi taksitlerini sorunsuz ödeyebilmek için; milli gelirden en çok payı alan 5. Yüzde 20'lik gruba dahil olmak gerekiyor.
Kıble, derviş, lâmekân ve Allah'ın yeri...
Yeni Söz
-
08.03.2016
Allah'ın evi, her şeyden önce olmuş olanı yeniden, sanki henüz olmamış gibi beklediğimiz yerdir. Mabet, Allah'la hem harman, cem oluş, iç içe geçiş, hem de ona harman, hasret kalış, arayış yeridir.
Siyasi mücadele aracı ve kamuflaj malzemesi olarak istinaf mahkemeleri
Yeni Söz
-
29.02.2016
Yargı bürokrasinin siyasetle dansı ve yargı içerisindeki güç mücadelesine dair yargı aktörlerinin itiraz ve iddialarının doğru olabileceğine dair emareleri istinaf mahkemeleri kanununun yürürlüğe girdiği 1 Haziran 201'ten bugüne kadar geçen sürede Yargıtay ve Adalet Bakanlığı'nın sergilediği tavırlarından açıkça görebiliyoruz.
ABD'deki tüketici neden bizden daha şanslı?
Yeni Söz
-
25.02.2016
Bugün Türkiye'de konut kredisi faiz oranının mevcut seviyesi, 10 yıldan daha uzun vadeli kredi kullanmanın sağlayacağı düşük taksit tutarı avantajını ortadan kaldırıyor.
İnşaat sektörü büyürken istihdam neden düşüyor?
Yeni Söz
-
18.02.2016
TÜİK verilerine göre, inşaat sektöründe hem istihdam hem de çalışılan saat sayısında dramatik düşüşler söz konusu. Yani sektör oransal olarak hem daha az insan istihdam ediyor hem de buna bağlı olarak toplam çalışma saatinde kayıplar yaşıyor.
Tepenin Ardı 'Abluka'da
Yeni Söz
-
10.02.2016
Emin Alper'in filmi ulusun kuruluşu için harika bir metafor veriyor. Ortada ne devlet vardı ne de kurumsal yapıyı anımsatacak bir şey. Ancak filmin başından sonuna dek süren sessiz şiddet, metaforun en önemli destekçisi olarak bir şeylerin gelmekte olduğunun habercisi.
21. Yüzyıl'da "yerindelik" ve "birliktelik" ekseninde kent yönetimi
Yeni Söz
-
10.02.2016
Çankaya'da her çalışma öncesi o çalışmadan etkilenecek paydaşların görüş ve düşüncelerine başvuruyor ve çalışmamızı o çerçevede gerçekleştiriyoruz.
CHP 35. Olağan Kurultayı'na ilişkin bazı sonuçlar
Yeni Söz
-
10.02.2016
2016'da %86'sı değişen kurultay delegelerinin içinde kadın delege oranı 2014'e göre %22'den %18'e inmişti. 2014'te kadın PM üyesi adayların oranı ise %25,5 iken 2016'da bu oran %25,3'i indi. Kadın delege ve aday oranlarındaki düşüş "kadın" vurgusunu öne çıkarmaya çalışırken önemlidir.
Yassıada/Yaslı ada!
Yeni Söz
-
08.02.2016
Yassıada'yı "Demokrasi İbret Müzesi" dışında amaçlarla betonlaştırmak, yaşanmış acılara karşı duyarsızlık ve tarihe karşı büyük bir saygısızlıktır.
Ortadoğululuk, Yüzbaşı Speicher, cam çocuk Fırat ve Halime...
Yeni Söz
-
03.02.2016
Entelektüeller, Türkiye'deki güç dağılımındaki dezavantajlarının aksine, basında hala öykü ve kamuoyu oluşturabiliyorlar.
Konut sorununu çözecek yeni bir sistem mümkün
Yeni Söz
-
02.02.2016
Konut sorununu önemli ölçüde çözmüş Almanya ve Avusturya'da başarıyla uygulanan ve Bauspar olarak anılan sistem, yakın çevremizden hepimizin aşina olduğu, annelerimizin, teyzelerimizin sıklıkla yaptığı "altın günü"nün; kamu denetim ve gözetiminde konuta yönlendirilmesinden ibaret.
Hayvan çeşitliliği zorlu iklim koşullarında gıda güvenliği için önem taşıyor
Yeni Söz
-
27.01.2016
Bugün, hayvan ırklarının yüzde 17'si yok olma riskiyle karşı karşıya. Yaklaşık yüzde 60'ı ise nüfus yapıları ve büyüklükleri konusundaki veri yetersizliğinden dolayı bilinmeyen risk statüsünde yer alıyor.
Başkanlık önerisi AK Parti belgelerinde ne zaman yer aldı?
Yeni Söz
-
20.01.2016
İktidarın son dönemdeki sözcüleri, başkanlık sistemi önerisini baştan beri dile getiriyorlarmış gibi bir tutarlılık iddiası üretmek, böylelikle de kamuoyu kadar içeriyi ikna etmek konusunda ısrarlı bir söylem kullanıyorlar. Oysa gerçek bu söylemle bağdaşmıyor.
Bir kişinin ölümü trajedi, milyonlarınki istatistik midir?*
Yeni Söz
-
15.01.2016
Şimdi, her sabah haberlerde hendek senaryoları eşliğinde büyük puntolarla verilen ''terör'' haberlerine karşı birlik beraberlik mesajlarına, ''hendekçi hocalar''a yönelik linç girişimleri eklenmeye başladı.
Öncelikli sorunumuz anayasa değişikliği mi?
Yeni Söz
-
12.01.2016
Türkiye, Cumhuriyetin kuruluşundan buyana belki en sorunlu dönemini yaşıyor. Ülkenin bir bölgesinde halk sokağa çıkamıyor; devlet yurttaşlarının can ve mal güvenliğini sağlayamıyor. En vahimi, ülkenin doğusu ile batısı, tarihimizde belki ilk kez duygu ortaklığını yitiriyor; ulusal birliğimizin, yurttaşlık bilincimizin, bütünlüğümüzün temelleri sarsılıyor.
Alman ilkokullarında çocuklara mutluluk ders olarak okutuluyor
Yeni Söz
-
30.12.2015
Hamburg-Harburg ilkokul Ronneburg'da haftada bir kez verilen dersin adı 'Mutluluk.' Dersin amacı çocukların gündelik hayatın güzelliğini duyularını bileyerek hissetmeleri...
Devlet, Roboskî'yi "unutturmamak" için her şeyi yaptı
Yeni Söz
-
28.12.2015
Roboskî'de öldürülen Erkan Encü gibi, Salih Ürek gibi, Zeydin Encü, Osman Kaplan, Selam Encü, Celal Encü, Şivan Encü, M. Ali Tosun... 34, 52, 100 rakam değil, insanlar... Bu insanlar bize ne yaptı? Roboskî dahil biz bütün katliamlar karşısında ne yaptık, ne yapıyoruz?
Film arası kamu spotu...
Yeni Söz
-
22.12.2015
5-6 yaşındaki ana kuzularının, kontrol noktalarında göre göre tekniklerini öğrendikleri ayrıntılı bomba arama usullerini oyun oynarcasına uyguluyor olmasının, babalarının bir gün geri dönmeyeceğini hissede hissede onunla helalleşip durmasının sonuna, nokta konulamaz.
Türkiye Yahudileri ilk kez sokağa çıktı!
Yeni Söz
-
14.12.2015
Biz bu akşam seninle çan, ezan, hazan sesleri eşliğinde bu mumları yakarken çocuklarımızın bizden daha iyi bir dünyada, ötekisi olmayan bir Türkiye'de birbirinden nefret etmeden yetişmesi için bir ilki başlattık.
Sivil topluma göre Paris: 'iklim adaleti tarihinin başlangıcı'
Yeni Söz
-
11.12.2015
COP21 müzakerelerinden çıkabilecek en iyi anlaşmanın bile yeterli olamayacağını düşünen sivil toplum aktörleri, şimdiden mücadelenin süreceğini ve 2016 için hızlandırılmış planları konuşuyorlar.
Hayatta kalmak için 1.5 derece!
Yeni Söz
-
10.12.2015
İklim değişikliğine bağlı sıcaklık artışları nedeniyle 2015 yılı henüz bitmemesine rağmen şimdiden bugüne dek ölçülmüş en sıcak yıl olarak kayıtlara geçti bile. Ortalama sıcaklık artışları 1°C'yi geçti. Bu artışları 1.5 °C altında tutmak için özellikle kalkınmış ve hızla kalkınmakta olan ülkelere büyük görev düşüyor.
Gazeteye Reklam Ver
İnternete İlan Ver
Tablete İlan Ver
Sosyal/Ticari İlan Ver
1
2
3
4
5
6
7