Beste Açar, 3 Nisan 2015’te hayatını kaybeden babası Kayahan’ın şarkı teliflerinin sahte imzayla İpek Açar’a devredildiğini iddia etti.
Beste Açar’ın avukatı Onur Yağışan aracılığıyla savcılığa sunulan dilekçede; sahte imzalarla düzenlenen devir sözleşmesinin aslına, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) kayıtlarında ulaşılamadığı öne sürüldü.
Hürriyet’in haberine göre Beste Açar şunları söyledi:
“Babamın vefatından kısa bir süre sonra bana MESAM tarafından ‘23 Mayıs 2015 tarihinde kurumumuza sunulan devir belgesine istinaden, Kayahan Açar’ın sahip olduğu tüm haklar devren İpek Açar’a devralan sıfatıyla devredilmiştir’ diye bir kağıt geldi. Neye istinaden siz bunları İpek Açar’a devrettiniz? Uzun bir süre bu kağıtlar bana verilmiyor. Aradan aylar yıllar geçiyor. En son bize üç tane fotokopi kağıt geliyor. Gelen kağıtta babamın bugüne kadar sahip olduğu tüm şarkıların isimleri yazılı. En sonunda da böyle el yazılarıyla şarkı isimlerinin eklendiği ve bir tarih atıldığı, babamın imzasının olduğunu öne sürdükleri böyle çok amatörce, hiç kimseye yakışmayan bir şey. Benim babamın yazdığı, herkesin hayatına dokunan o eserler, şöyle bir A4 kağıdıyla bir kuruma verilip şarkı hakları birine devredilemez. İmzaların babama ait olmadığı raporumuz da var.”
