21.8 C
New York kenti
Çarşamba, Ağustos 5, 2026

Buy now

Rusya’dan Kiev’e saldırı! Çok sayıda can kaybı var

Rus ordusunun, Ukrayna’nın Kiev bölgesine bu gece düzenlediği hava saldırılarında 14 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Ukrayna Devlet Acil Durum Servisinin (DSNS) sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Rusya’nın bu gece Kiev bölgesine hava saldırıları düzenlediği belirtildi.

Başkent Kiev başta olmak üzere bölgedeki farklı kasaba ve yerleşim yerlerinin hedef alındığı aktarılan açıklamada, ilk belirlemelere göre saldırılarda 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

BAŞKENT KİEV’DE YARALI SAYISI 26’YA ÇIKTI

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıların ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Kliçko, yaralı sayısının ise 26’ya yükseldiğini ifade etti.

Kliçko, kentin yerel saatle 01.33’ten itibaren balistik füze saldırısı altında olduğunu bildirmişti.

Kiev’in iki ayrı semtindeki bazı depoların hasar gördüğünü belirten Kliçko, “Ayrıca Golosiyvskiy semtinde, bir işletme binasının vurulması sonucu amonyak sızıntısı meydana geldi. Acil durum ekipleri bölgelere intikal ediyor.” ifadesini kullandı.

RUSYA 28 FÜZE VE 115 SİHA İLE SALDIRDI

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığının yazılı açıklamasında, Rus ordusunun bu gece ülkeye 24’ü balistik olmak üzere 28 füze ile 115 silahlı insansız hava aracı (SİHA) fırlattığı bildirildi.

İlk belirlemelere göre hava savunma kuvvetlerince 98 SİHA’nın imha edildiği belirtilen açıklamada, “Saldırı devam ediyor. Hava sahasında birkaç düşman SİHA’sı bulunuyor.” ifadesine yer verildi.

RUSYA: UKRAYNA’NIN KİEV’DEKİ ULAŞIM, LOJİSTİK VE DAĞITIM MERKEZLERİNİ VURDUK

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna’daki faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Rus ordusunun gece Kiev kenti ile Kiev bölgesindeki ulaşım, lojistik ve dağıtım merkezlerine yönelik yoğun saldırı düzenlediği belirtilen açıklamada, saldırıda insansız hava araçları (İHA) için parçalar ile robotik ve elektronik harp sistemlerinin depolandığı ve dağıtımının yapıldığı “MLP-Çayka”, “Trans-Lojistik” ve “Epitsentr” lojistik merkezleri ile Novaya Poçta (Nova Poşta) terminalinin vurulduğu kaydedildi.

Açıklamada, Kiev bölgesinde de İHA parçalarının depolandığı ve sevkiyatının yapıldığı “Terminal Brovarı”, “Raben Ukrayna” ve “Brovarı” isimli lojistik merkezlerinin hedef alındığı aktarıldı.

Odessa kentinin güneyinde denizde askeri yük taşıyan 3 kuru yük gemisinin de vurulduğu belirtilen açıklamada, saldırıda karadan yüksek hassasiyetli silahlar ile uzun menzilli İHA’ların kullanıldığı ifade edildi. (AA)

SON GİRİLEN İÇERİKLER