16.1 C
New York kenti
Pazartesi, Haziran 16, 2025

Buy now

İran, İsrail’i gece yarısı vurdu! 8 ölü

İran’ın gece düzenlediği misilleme saldırılarında İsrail’de ölenlerin sayısının 8’e yükseldi.

Sabaha karşı İran’dan İsrail’e doğru ateşlenen yoğun füze atışı nedeniyle İsrail’de çok geniş bir alanda saldırı alarmları çaldı.

Tel Aviv ve çevresinde hava savunma sistemlerini aşan bazı füzeler isabet etti. AA ekibi, Tel Aviv merkezinde en az bir noktada füzenin isabet ettiğini, burada güçlü patlamanın ardından yoğun dumanlar yükseldiğini gözledi.

Polisten yapılan yazılı açıklamada, geceki İran saldırısında İsrail’in kuzeyindeki Hayfa kentinde enkazdan 3 kişinin cesedinin çıkarıldığı ifade edildi.

İran’ın gece füzelerle düzenlediği misilleme saldırılarında İsrail’de ölenlerin sayısı 8’e çıktı.

İsrail ordu sözcülüğü, sığınaklardan çıkılabileceği bilgisini geçerken, kurtarma ekiplerinin vurulan noktalara doğru harekete geçtiği belirtildi. İsrail ordusu, isabet eden yerlerden görüntü ve konum paylaşılmaması ve “İran’ın bunları saldırılarını geliştirmekte kullanabileceği uyarısı” yaptı.

Öte yandan, Tel Aviv’in Gush Dan bölgesi, Petah Tikva kentinde patlamaların binalarda ağır yıkıma yol açtığı, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin buraya yönlendirildiği kaydedildi.

İsrail’in kuzeyindeki liman şehri Hayfa’da da petrol rafineleri, elektrik santrali, sanayi tesislerinin bulunduğu alana füzenin düştüğü uzaktan çekilmiş görüntüler sosyal medyada paylaşıldı

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, 4 farklı noktada 5 kişinin öldüğünü, 2’si ağır 100’den fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

Bölgelerde arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken İsrail ordusu, İç Cephe Komutanlığı personelinin çalışmalarda görevlendirildiğini açıkladı.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde, Tel Aviv yakınlarında Ultra-Ortodoks Yahudilerin (Haredi) yoğun olarak yaşadığı Bney Brak kentine isabet eden füze nedeniyle 1, Petah Tikva’da 4 kişinin öldüğü aktarıldı.

Hayfa’da kayıp olan 3 kişi için arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, X hesabından yaptığı paylaşımda, Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliği’nde şarapnel nedeniyle küçük çaplı hasar meydana geldiğini belirtti.

İSRAİL ORDUSU, TAHRAN YAKINLARINDA HAVA SAVUNMA BİRLİKLERİNİ HEDEF ALDIĞINI DUYURDU

İsrail ordusu, İran’ın başkenti Tahran yakınlarında hava savunma birliklerini ve bir fırlatma rampasını hedef aldığını duyurdu.

Ordudan yapılan açıklamada, hava kuvvetlerinin İran genelinde “hava üstünlüğü sağlamak üzere” saldırılarını sürdürdüğü ifade edildi.

Tahran’ın güneyinde hava savunma birlikleri ve bir fırlatma rampasının hedef alındığı belirtilen açıklamada, saldırıya ilişkin görüntüler paylaşıldı.

İSRAİL SAVUNMA BAKANI KATZ, TAHRAN SAKİNLERİNİ TEHDİT ETTİ

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, İran’ın İsrail’de “sivilleri hedef aldığını ve bunun bedelini Tahran sakinlerinin yakında ödeyeceğini” belirtti.

Katz, sosyal medya hesabından yayımladığı yazılı mesajda, Tahran sakinlerini tehdit etti.

İran lideri Ali Hamaney’i hedef alan Katz, Tahran yönetiminin saldırılara misillemesinde “sivilleri hedef aldığını” iddia etti.

İranlıları tehdit eden Katz, “Tahran sakinleri bunun bedelini ödeyecek, hem de yakında.” ifadesini kullandı.

İSRAİL’İN İRAN’A ŞİDDETLİ SALDIRILARIYLA BAŞLAYAN ÇATIŞMA

İsrail, 13 Haziran’da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenledi.

İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda ölürken, toplam sivil kaybı 224 olarak açıklandı.

İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede 16 kişinin öldüğü, 400’den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.

Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke İsrail’i kınadı. (AA)

SON GİRİLEN İÇERİKLER