18.4 C
New York kenti
Salı, Ekim 7, 2025

Buy now

“Pedallar farkındalık için çevrildi”

Alzheimer Vakfı, Dünya Alzheimer Günü kapsamında Bisikletliler Derneği iş birliğiyle “Farkındalık için Pedal Çeviriyoruz” etkinliğini düzenledi.

Etkinlik, 5 Ekim 2025 Pazar günü, Kalamış Atatürk Parkı’ndan başlayarak Caddebostan, Suadiye, Bağdat caddesi, Kızıltoprak Kalamış rotasında yapılacak bisiklet gezisi sonunda yine aynı yerde bitirilerek gerçekleştirildi.

Etkinlikte Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, Alzheimer Vakfı Onursal Başkanı Prof. Engin Eker ve Vakıf Yetkilisi İlknur Küken ve Moda Tasarımcısı Tanju Babacan birer konuşma yaparak Alzheimer hastalığına yakalanmamak için fiziksel aktivitenin önemine değindiler.

Bu özel etkinlikte, fiziksel aktivitenin özellikle bisiklet sporunun, beyin fonksiyonlarının güçlenmesine katkısına dikkat çekildi ve Alzheimer hastalığında erken teşhisin önemine farkındalık yaratılmış oldu.

Toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye’nin 20 ayrı şehrinde eş zamanlı düzenlenen etkinlikte bine yakın bisikletli pedar çevirdi.

SON GİRİLEN İÇERİKLER