13 C
New York kenti
Salı, Ekim 21, 2025

Buy now

FETÖ’ye yönelik 50 ilde operasyon! 154 şüpheli tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 50 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlarda yakalanan 286 şüpheliden 154’ünün tutuklandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıkları koordinesinde il emniyet müdürlükleri TEM ve KOM şubelerince yapılan çalışmalar sonucu aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir’in de bulunduğu 50 ilde FETÖ’ye yönelik operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

Son 1 aydır devam eden operasyonlarda 286 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 154’ünün tutuklandığını, 79’u hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulandığını, diğerlerinin işlemlerinin ise devam ettiğini aktaran Yerlikaya, şüphelilere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Şüpheliler terör örgütünün ‘güncel yapılanması, finans yapılanması, askeri mahrem yapılanması ve mahrem yapılanması’ içerisinde faaliyet yürütmek, örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı olmak, ankesörlü telefonlarla örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatta bulunmak suçlarından aranıyordu. Operasyonlarda, FETÖ soruşturmaları kapsamında ifade ve teşhislerde adları geçen, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olanlar da yakalandı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.” (AA)

SON GİRİLEN İÇERİKLER